Glad advent..typ.

Mys, mys, mys, mys.
Dagsljuset såhär års är så..avslöjande. Allt är så blekt och grått. Och vad gör advetsljusstakar och stjärnor för nytta på dagen? Nej, just det. Väck mig när det blir mörkt igen.

Idolmagnet

Jag kan ha en inbyggd magnet i kroppen som gör att jag dras till idol-idolerna när de är i stan.
Förra året dök de upp framför näsan på mig när jag var i nordstan. Vilket inte händer särskilt ofta. Att jag är i nordstan alltså.
Idag hoppade de fram bakom poseidon när jag vandrade förbi götaplatsen.
Nästan kusligt.

In your dreams

Jag har drömt om Per Moberg. TRE gånger, med långa mellanrum, men varje gång är väldigt intensiv och känslosam. Jag vaknar med ömmande hjärta och en längtan som heter duga.
Vad är det med honom?
Kan inte minnas att jag någonsin haft sådana tankar om honom i vaket tillstånd. Visst är han mysig och rolig på tv. En go gubbe. Men no need för överdrivning liksom?!
Jag önskar mig en drömtydarbok om någon känner sig manad...

Ost

Idag köpte jag en ost. Den står där röd och söt i kylen.

Det syns att han känner sig vilsen och lite rädd. Han tittar för det mesta bara rakt fram mot kylskåpsdörren i väntan på någon ostsugen. Men i smyg sveper han över omgivningen med sån där osäker flackande blick. Vad i helsike gör jag här? tänker han. INGEN jag känner! fortsätter han och sneglar på rismjölken intill. Rismjölken verkar ha varit här ett tag. Han snackar avslappnat med palsternackorna från våningen under. De halvätna nötterna verkar hålla sig för sig själva i dörren och kokosfettet pratar förvirrat med sig själv och undrar varför han fått flytta in i kylen helt utan förvarning(varför göör dom på detta viset?).
Plötsligt öppnas kylskåpsdörren och in kommer en hand. Är det mig? Är det mig hon letar efter?? TA MIIG! HÄÄÄÄR ÄR JAG!!! skriker den utsökta osten. Hon hör osten, tittar på honom och ler. Men tar ut rismjölken. Innan hon stänger säger hon till osten med len röst: Jag saknar dig.

Efter en tid går det sakta upp för osten vad hon menat med de där orden. Aldrig någonsin skulle han få komma ut och visa henne vad han går för. Hur välsmakande och underbar han faktiskt var.
Men någonstans där inne i hans milda, gräddiga hjärta förstår han hur mkt han måste betyda för henne. Hon har tagit honom hit till hennes hem. Inte för att hon ska äta honom - för hon tål honom inte - utan för att hon älskar honom.
_____________________________________________________________________
Resultat av basallergi - frisk kropp, skev mentalhealth.

chick flick

Den enda chick flicken som jag faktiskt tycker är bra är The Holiday. Har sett den massa gånger och går runt och tänker på den alldeles för ofta. Vet inte riktigt vad det är med just den. Men fastnat har den. 
Så när man får hela filmen vid köp av en tidning (49 kr!), då väljer jag att se det som ett sign. Hoppas han nöjer sig med den förklaringen. Mannen. 

Nu börjas det...

Julpysslet ska fram liiite tidigare i år. Kanske inte tomtarna än men allting som lyser är jag mer än redo för. Det är ju bäcksvart klockan FYRA! Mer stearin åt folket!

f´låt

Måste åter igen bara be om ursäkt för att texten i inläggen fortfarande sitter ihop som klister, utan mellanrum någonstans. Jag har inte hunnit (läs - orkat/brytt mig/velat) ta reda på hur man gör. 
Det är säkert så himla enkelt. Men något stort, svart och tungt tar emot. En högre makt tar över och gör det omöjligt för mig att luska fram lösningen. 
Och man kan ju inte bråka med vilket väsen som helst.

Återvinning

Rensat garderoben nyss?
Kanske fick du 700 kassar fulla av gammal skit som du nu undrar var du ska göra av?
Lugn vännen, jag har lösningen - ge dom till cisSan! Hon tar hand om din skit. Som en livs levande uff-butik nära dig.
Lite ironi hittar man ju om man tittar noga här, men det är mest för syns skull.  Jag menar allvar. Helt på riktigt. 
Har en fet hög att gå igenom ikväll och jag älskar det! Nytt som blandas med gammalt. Färger som matchas hit och dit. Som kärlek i lilla själen.
Dina gamla trasor(läs nu inte trosor - dom är jag inte intresserad av) får nytt liv hos mig och alla dåliga samveten som alltid smyger sig på när man ska slänga, är som bortblåsta. 
Har vi en deal?

babyface

GONE, BABY, GONE! "Babyface" är gripen och allt är frid och fröjd.
Det har sprungit runt en våldtäktsman i Göteborg på senaste. Han började sin resa i Johanneberg men hann tydligen med både Mölndal och Linné innan farbror polis fick tag i honom. Hans offer beskrev att han bl.a. hade barnsligt ansikte, lite pojkaktigt - och därav blev han  "Babyface" i media. 
Han och "Haga-mannen" kan kanske bilda klubb? Eller passar han kanske bättre med "Saxmannen"? 
Är det bara i Götet brottslingarna får så fina smeknamn?

Klockren lösning

Hörde om en man som cyklade utan hjälm och välte. Hans hjärnskador blev så kraftiga att hela hans personlighet förändrades. Hans familj var plötsligt tvungna att leva med ett monster som var både argt och våldsamt. Och så vitt min källa vet, har det fortfarande inte gått över nu såhär flera år senare.
När jag var liten brukade jag önska att alla brottslingar skulle "ramla och slå huvudet i något hårt" så att de blev snälla igen. Vilket jag var övertygad om att alla människor var egentligen. Från början liksom.
Kanske är mannens enda lösning att "skada tillbaka sig"? Det verkar ju onekligen vara värt ett försök..?
Så folks - glöm inte hjälmfanskapet! Eller om du råkar vara just han - gör det...

Doggy style

Ja, jag försöker ibland locka med en spännande rubrik. 
Tänkte bara berätta att min vän har skaffat hund och att jag träffade den idag. 
Och så var det meningen att jag skulle lägga in en bild på henne här. Tyvärr blev det inte ens det.

Ber om ursäkt för den antiklimax som måste ha uppstått nu.

Påminning (else , jag vet)

Nu har alla löv gett upp och det ser kallt, kalt och naket ut. Om man 
lyser med ficklampa alltså. Annars ser man ingenting i mörkret och 
då kvittar det väl.
En liten tillbakablick på hur det såg ut för ca 2 veckor sedan, har vi här.

Man lär sig något nytt varje dag...

..och idag var informationen något överflödig, kan tyckas. För idag fick jag veta att det där feta i ansiktet på morgonen, det är urin. 
Vet inte hur det hamnar där, men det är alltså sant. Urin i ansiktet. Varje morgon. 
Tänk på det du, nästa gång du försover dig. Hyperstressad, på väg till superviktigt möte med chefen och ska precis gå men...nejjjj! Du har inte tvättat bort URINET! 
Då är det bara att välja. Lite sen med risk för arbetslöshet - eller en aning okoncentrerad med kiss i fejjan.

Det där testet

 Gjorde det där testet där man får veta sin "riktiga" ålder och hur länge man förväntas leva.
Jag är tydligen 15. Och på något sätt finner jag det inte så pinsamt som jag kanske borde. 
En del av mig verkar faktiskt ha stannat vid 15 och vägrar röra sig framåt. Something is holding me back vid 1999. Intressant.
Och leva till 84 år..ja, man kan ju alltid hoppas och försöka men det känns som en omöjlighet. Inte bara för mig. För alla nu för tiden.
Cissan,25 år. Med förhoppningsvis 59 år kvar...

SöndagsTuna

Namn: tonfisksallad med quinoa.

Ålder: nu - oförskämt gammal och har genomgått allt från matsmältningssystemet till nerspolning i okänd  toalett, när bilden togs - färskare än färsk.

Höjd: ca 2 decimeter.

Tillagad av: J.

Uppäten av: vrålhungrig cissan.

Betyg: snorgod (osmakligt ordval?)


RSS 2.0